Your Cart
  • Gratis verzending!
  • VOOR 16:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
  • 14 dagen bedenktijd!
Steppen met een sledehond

Steppen met een sledehond

Verschillen tussen een sledehond en andere honden

De sledehond is van oorsprong een hond die zichzelf bevond in het Noordelijk halfrond en dan met name in koude gebieden zoals Siberië en Groenland. Sledehonden werden vroeger vaak ingezet om te werken en daardoor als lastdier werd beschouwd. Tegenwoordig vinden we de sledehond vaak in de Nederlandse huishoudens terug en dan met name de Siberische Husky die tegenwoordig erg in trek is. Doordat de sledehond vroeger gebruikt werd als werker is zijn lichaamsbouw ook anders dan die van de meeste honden. Een sledehond wordt vaak gezien als ”oersterk” en dat zien we tegenwoordig nog steeds terug. Ook is hij zijn jachtinstinct en de wil om te overleven nog lang niet verloren. Tevens staat de sledehond erom bekend vaker te huilen dan te blaffen, iets wat de meeste andere honden juist wel doen.

Steppen met een sledehond – Wat is er anders?

Steppen met een sledehond is in grote lijnen hetzelfde als steppen met een andere hond. Toch zijn er enkele verschillen waarbij u rekening moet houden wanneer u ervoor kiest een hondenstep aan te schaffen. Het meest belangrijke is wel onderschatting van de kracht van een sledehond. Door zijn robuuste lichaamsbouw is een sledehond van oorsprong vele malen sterker dan menig andere hond. Dit vertaald zich in meer trekkracht en een groter uithoudingsvermogen. U zult gaan merken dat uw sledehond alleen maar wilt gaan en blijft lopen en rennen. Dit is iets wat veel hondeneigenaren over het hoofd zien. Steppen met een sledehond is een behoorlijke uitdaging, aangezien u zult merken dat uw sledehond het langer uit zal houden dan u ooit voor mogelijk hield.

Steppen met een sledehond vraagt ook geduld. Een sledehond staat erom bekend dat ze over het algemeen commando’s zoals stop, ho en door, minder snel oppakken dan anderen. Dit vraagt geduld van u als hondeneigenaar. Wanneer steppen met een sledehond uw interesse heeft gewekt, dan is het zeker aan te raden naar een kwalitatief goede hondenstep. Door de kracht van de sledehond is bijvoorbeeld het merk KickBike zeer aan te raden. Dankzij een sterk frame, remmen en wielen hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke ongelukken die zouden kunnen gebeuren wanneer u gaat steppen.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!