Your Cart
  • Gratis verzending!
  • VOOR 16:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
  • 14 dagen bedenktijd!
Step jezelf naar een topconditie

Step jezelf naar een topconditie

Veel mensen willen het liefste zo snel mogelijk een topconditie behalen en veel uithoudingsvermogen opbouwen. Dit kan door middel van het steppen. Steppen is ontzettend populair aan het worden om meerdere redenen. Zo bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je op de step gaat staan om eens lekker van de natuur te gaan genieten. Het is laagdrempelig en voor iedereen. Het grote voordeel van steppen ten opzichte van wandelen, joggen of fietsen is dat je sneller een topconditie op gaat bouwen. Je verbrandt immers veel sneller calorieën. Een half uur fietsen, staat ongeveer gelijk aan tien minuten buiten steppen. Dit is een enorm verschil zoals je kunt zien. Het kost je dus minder tijd en je houd tevens tijd over om andere dingen te doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te gaan steppen met je hond(en).

Actief steppen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om te gaan steppen is het wel zo handig als je weet dat je het steppen echt moet gaan opbouwen om blessures te voorkomen. Steppen is namelijk ontzettend intensief, zowel voor mens als voor dier (wanneer je met je hond(en) wil gaan steppen). Probeer in eerste instantie de step een keertje uit om zo ‘’feeling’’ met de step te krijgen. Wanneer je dat gedaan hebt wordt het toch echt tijd om die conditie aan te pakken. Als eerste dien je ervoor te zorgen om gemakkelijke sportieve kleding aan te trekken. Je gaat namelijk ontzettend veel transpireren, zeker wanneer je nog nooit actief hebt gestept. Probeer minimaal 3 minuten plankgas te gaan steppen in een omgeving waar je de mogelijkheid hebt om zo hard mogelijk vooruit te gaan, denk hierbij aan een bosrijke omgeving bijvoorbeeld. Test jezelf uit. Je gaat vanzelf merken dat je benen gaan verzuren. Wanneer de tijd gekomen is dat je benen aan het verzuren zijn dien je rustig van de step af te stappen en je rit wandelend af te maken richting huis. Zo krijgen je spieren ondertussen rust en loop je de verzuring eruit.

Steppen met de hond

Je kunt er ook voor kiezen om samen met je hond te gaan steppen. Naast dat dit ontzettend leuk is om te doen, zorgt het steppen er tevens voor dat je een betere band zult krijgen met je hond. Je gaat jezelf en je hond namelijk commando’s aanleren. Het is immers de bedoeling dat je hond gaat luisteren wanneer hij of zij bijvoorbeeld moet stoppen of juist sneller moet rennen. Je conditie zal zeker met een hond een enorme stap vooruit gaan maken. Je hond heeft namelijk als het goed is al een betere conditie en zal het langer vol willen houden, zeker wanneer je hond het leuk begint te vinden.

Als je gaat steppen met je hond is het belangrijk dat je ook kiest voor een kwalitatief goede step. Een van de meest toonaangevende merken steps is KickBike. Dit merk biedt een flink assortiment aan steps tegen een betaalbare prijs. Het grote voordeel van dit merk is dat je tevens de beschikking krijgt over een handig setje accessoires voor onderweg (denk hierbij aan een pomp om de banden op te pompen en een setje boutjes en moertjes).

Het steppen met je hond moet je ook opbouwen. Voor honden is het in de meeste gevallen een ontzettend leuke bezigheid. Je werkt aan je conditie en aan de conditie van je hond. Bouw het wel langzaam op. Honden moeten net zoals mensen ook wennen aan sportieve activiteiten. Het is zeer onverstandig en tevens gevaarlijk om direct een half uur te gaan steppen. Begin eens met een aantal minuten en kijk of je hond(en) het leuk vinden. Dit merk je snel genoeg.

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!