Your Cart
  • Gratis verzending!
  • VOOR 16:00 BESTELD, VOLGENDE WERKDAG IN HUIS!
  • 14 dagen bedenktijd!
Kickbike Sport G4

Hoe lang steppen met de hond?

Wanneer u nog niet zo heel bekend bent met het steppen en het toch eens wilt gaan proberen om samen met uw hond(en) te gaan steppen, is het raadzaam om het steppen rustig op te bouwen. Wanneer u gaat steppen met de hond is dat namelijk voor de hond ook totaal iets nieuws. Zowel baas als hond zal moeten wennen aan het steppen en dan met name op conditioneel vlak. Zeker wanneer u geruime tijd niet echt actief bezig bent geweest met uw hond, zal het steppen in het begin erg zwaar zijn om te doen.

Tips bij het steppen met de hond

Steppen met de hond dient zoals gezegd opgebouwd te worden. Geen enkel hondenras kan direct 30 minuten alles geven, zelfs de sledehonden niet. Uiteraard geldt dat niet voor honden die vaker aan sport doen aangezien deze honden wel wat gewend zijn. Het is daarom verstandig rustig te beginnen. Laat uw hond(en) wennen aan het idee dat u de leiding neemt tijdens het steppen. In het begin is het goed om een vaste plek uit te zoeken waar u de tijd en de ruimte heeft om uw hond(en) te laten wennen aan de step en aan uw commando’s die u hoogstwaarschijnlijk gaat toepassen, zeker wanneer de hond(en) naar u moet(en) gaan luisteren.

Eenmaal aangekomen op de plek waar u wilt gaan steppen zorgt u ervoor dat uw hond(en) goed vastgeketend zijn aan de stepbeugel en treklijn. Zo voorkomt u ongelukken. Controleer altijd uw materiaal voordat u gaat steppen. Het overkomt de beste dat er een lijn losschiet of dat de hond(en) toch niet helemaal juist zijn aangelijnd. Begin eens met een minuut of drie zo hard mogelijk te steppen. U zult snel genoeg merken of uw hond(en) het een plezierige bezigheid vinden en/of hij of zij het vol kan houden. Nadat u klaar bent met het steppen is het verstandig de rit wandelend af te ronden om zo de spieren van uw hond(en) tot rust te laten komen en uiteraard uw eigen spieren. Bij goed gedrag tijdens en na het steppen is een beloning voor de hond zeker op zijn plaats. Steppen met de hond is iets wat echt moet groeien. Wanneer u vaker gaat steppen met de hond, zal het ook steeds makkelijker gaan en kunnen zowel u als uw hond(en) het langer volhouden. Houd er wel rekening mee dat langdurig steppen tijdens een temperatuur van 20 graden of hoger niet goed is voor de gezondheid van uw hond(en). Langdurig steppen bij warm weer kan namelijk leiden tot fysieke problemen bij uw hond(en). Denk hierbij aan uitdrogingsverschijnselen of zelfs een hartstilstand. Besef dat er ook een grens zit aan het steppen met de hond en dat genoeg genoeg is. Voor meer informatie over het competitief steppen verwijzen wij u graag door naar Autoped (De Nederlandse Stepbond).

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €150,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Excellente service

Uw vraag is onze uitdaging!